Οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων: χθες και σήμερα

Πηγή Βλάχου, Στέλλα Γιαμούρη, Αγγελική Γκάγκαρη
Α΄ Τοσίτσειο-Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Εκάλης, Τάξη Β΄
Υπεύθυνος Καθηγητής: Παναγιώτης Βάββας

 

Περιγράφεται η σύνθεση της διατροφής των Ελλήνων και οι μεταβολές της κατά την πάροδο του χρόνου. Παρουσιάζονται οι κατηγορίες και οι πηγές των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τα μακρο-συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπίδια), τα μικρο-συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) και για την αιθυλική αλκοόλη. Στη συνέχεια, περιγράφεται η Μεσογειακή διατροφή και τα εννέα βασικά χαρακτηριστικά της. Δίνεται έμφαση στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και αναφέρονται τα αποτελέσματα δύο ερευνών για τις διατροφικές συνήθειες μεγάλου δείγματος Ελλήνων ενηλίκων και εφήβων.

     
Πατήστε για δείτε την παρουσίαση της εργασίας   Για να δείτε την εργασία πατήστε εδώ