Χημική σύσταση ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων

Μαριάννα Ηλιοπούλου, Άννα- Μαρία Καββάδα, Μαρία Κουκουβιτάκη
Α΄ Τοσίτσειο-Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Εκάλης, Τάξη Β΄
Υπεύθυνος καθηγητής: Παναγιώτης Βάββας

        Το θέμα που πραγματεύεται η εργασία αυτή είναι τα ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα και συγκεκριμένα η χημική τους σύσταση και η θρεπτική τους αξία. Στην εισαγωγή γίνεται αναφορά στον ορισμό των παραδοσιακών τροφίμων και στη συνέχεια, παρουσιάζεται η αξία της Μεσογειακής Διατροφής για την υγεία. Στη συνέχεια, δίνονται οι ορισμοί των θρεπτικών συστατικών και περιγράφεται η συμμετοχή τους στη λειτουργία του οργανισμού. Τέλος, παρατίθενται τα τρόφιμα σε κατηγορίες και πίνακες, όπου φαίνεται η διατροφική τους σύνθεση (είδος και ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν).

 
Πατήστε για δείτε την παρουσίαση της εργασίας   Για να δείτε την εργασία πατήστε εδώ